top of page

Ο Οδηγός Αγοράς Μεταχειρισμένου Drone

Εικόνα συγγραφέα: MakdroneMakdrone

Έγινε ενημέρωση: 17 Ιαν



Η αγορά των drone έχει εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν σχεδόν ετήσιο κύκλο ανανέωσης των μοντέλων και παράλληλα υπάρχει αύξηση αυτών που αγοράζουν μεταχειρισμένα μοντέλα.


Η επιθυμία πολλών να αναβαθμιστούν στην πιο πρόσφατη και κορυφαία τεχνολογία αιχμής ΣμηΕΑ τους οδηγεί να αναζητούν συχνά να ξεφορτωθούν το μεταχειρισμένο drone τους σε εξαιρετική τιμή.


Αλλά όπως και στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, καλό είναι να κάνετε την προεργασία σας ώστε να μην αγοράσετε τελικά τα προβλήματα των άλλων.


23 πράγματα που πρέπει να τσεκάρετε πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου Drone


1. Κύκλος Μπαταρίας. Η DJI αναφέρει ότι οι περισσότερες μπαταρίες θα αρχίσουν να χάνουν σε απόδοση μετά από 200 κύκλους φόρτισης\αποφόρτισης.

Μπορείτε να δείτε τους κύκλους φόρτισης μιας μπαταρίας, μέσα από την εφαρμογή, στο πεδίο "Μπαταρίες". Αν ξεπερνάει τις 150 καλό είναι να υπολογίσετε την αγορά καινούργιας μπαταρίας στο προσεχές μέλλον.

2. Κατάσταση Μπαταρίας. Ακριβώς επειδή μια μπαταρία έχει μικρό αριθμό κύκλων φόρτισης και εκφόρτισης δεν σημαίνει ότι οι μπαταρίες είναι απαραίτητα σε καλή κατάσταση. Οι μπαταρίες λιθίου αν μείνουν πλήρως φορτισμένες ή πλήρως αφόρτιστες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρχίζουν να έχουν προβλήματα.


3. Ζημιές στο σκάφος. Εξετάστε προσεκτικά το σκάφος για προφανές ζημιές ή ρωγμές. Μερικά μοντέλα έχουν γνωστό ιστορικό σε ζημιές ακόμα και με ελάχιστη χρήση, ενώ ιδιαίτερα επιρρεπή είναι τα drone σταθερής πτέρυγας με foam.


4. Υπόλοιπο Εγγύησης. Η αγορά ενός drone με την εναπομένουσα εγγύηση μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα στην πορεία και να σας προσφέρει ηρεμία κατά την αγορά.


Ζητήστε από τον πωλητή την απόδειξη αγοράς, ώστε να γνωρίζετε πότε ξεκινά και πότε λήγει η εγγύησή σας.


5. Αριθμός Πτήσεων. Τα περισσότερα drone σας επιτρέπουν να δείτε τον αριθμό πτήσεων του σκάφους. Οι πολλές ώρες πτήσης πάντως, δεν είναι αναγκαία κακός παράγοντας αγοράς. Οι επαγγελματίες χειριστές που συντηρούν σωστά το drone τους, μπορεί να έχουν καλύτερα διατηρημένο σύστημα από κάποιον που πετάει το drone του στο πορτ μπαγαζ μετά από κάθε πτήση.


6. Συμπεριλαμβάνονται αξεσουάρ ή θήκες. Αν και τα αξεσουάρ δεν ανεβάζουν πολύ την τιμή πώλησης για τον πωλητή, μπορούν να προσθέσουν μεγάλη αξία στο drone που αγοράζετε. Η ύπαρξη έξτρα μπαταριών για παράδειγμα θα σας σώσει από την αγορά νέων.


7. Αναντιστοιχία χρώματος. Μερικά drone μπορεί να είχαν πτώση και να έχουν επισκευαστεί. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακή επιλογή. Ρωτήστε το ιστορικό τους. Τμήματα τα οποία έχουν διαφορά με το υπόλοιπο σκάφος (πχ γυαλίζουν υπερβολικά που σημαίνει ότι είναι καινούργια) δείχνουν ότι έχει επισκευαστεί.


8. Δείκτες ζημιάς από υγρά και υγρασία. Τα περισσότερα drone έχουν μικρά λευκά αυτοκόλλητα (δείκτες επαφής υγρού) που γίνονται ροζ όταν έρθουν σε επαφή με νερό ή υγρασία. Είτε επειδή πετούσε πάνω από τη θάλασσα είτε σε δάσος με υγρασία, ακόμα και αν δεν έχει βυθιστεί ολόκληρο στο νερό, οι δείκτες θα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα λόγω της υγρασίας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει και βεβαιωθείτε ότι οι ενδείξεις υγρού είναι λευκές πριν από την αγορά. Αυτές οι ενδείξεις βρίσκονται συνήθως μέσα στις θήκες μπαταριών, στις κύριες πλακέτες, κοντά σε ηλεκτρονικά χειριστήρια ταχύτητας κ.λ.π. Αν δεν είστε σίγουροι πώς, απευθυνθείτε σε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.


9. Γρατσουνιές στο φακό ή ζημιά στο φίλτρο UV. Σίγουρα δεν θα θέλατε να βλέπετε τις φωτογραφίες σας με σημάδια ή γραμμές. Προσέξτε για την ύπαρξη υγρασίας στο φακό.


10. Έλεγχος απόστασης. Ελέγξτε την απόσταση όπου μπορεί να φτάσει το drone και ότι το σήμα είναι δυνατό. Πάντα σε κατάσταση VLOS. Αν θέλετε να πάτε πιο μακριά, πάρτε μας τηλέφωνο άμεσα 231 7007300 στη Makdrone να το συζητήσουμε.


11. Δοκιμαστική πτήση. Ο πιο σημαντικός έλεγχος. Όπως κάνετε βόλτα ένα αυτοκίνητο πριν το αγοράσετε έτσι πρέπει να κάνετε και με το drone. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε και τη θερμοκρασία της μπαταρίας.


12. Έλεγχος Gimbal. Ενεργοποιήστε το drone, ελέγξτε την ομαλή κίνηση του gimbal κατά τον αυτοέλεγχο. Αυτά στο έδαφος. Ελέγξτε ότι ανταποκρίνεται και κατά τη διάρκεια της πτήσης.


13. Έλεγχος Joystick. Ελέγξτε το χειριστήριο και τα sticks ότι κινούνται ομαλά και σε πλήρη εύρος, δεν ακούτε ήχους τριξίματος. Επίσης ότι το σκάφος ανταποκρίνεται ομαλά στις κινήσεις που κάνετε.


14. Έλεγχος RTH. Κάντε τεστ ότι το RTH λειτουργεί, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.


15. Φώτο/Βίντεο. Ελέγξτε την ποιότητα. Κάντε αλλαγές στις ρυθμίσεις πχ ISO κτλ για να δείτε ότι λειτουργούν.


16. Τροποποιήσεις. Οι τροποποιήσεις δεν είναι απαραίτητο κακό πράγμα όπως για παράδειγμα ενισχυτικές κεραίες , αρκεί να μην έχουν φέρει αλλαγές στο σκάφος ή να μην επηρεάζουν τυχόν εγγύηση.


17. Επέκταση Εγγύησης. Αν υπάρχει κάποιο πλάνο επέκτασης ελέγξτε ότι ισχύει από το SN του σκάφους. Φυσικά είναι στα +


18. Περιλαμβάνεται η αρχική συσκευασία. Στα θετικά.


19. Flight Logs. Μπορείτε να δείτε μέσω site όπως το Airdata, πληροφορίες για την υγεία του σκάφους σας, μπαταριών, περιστατικών με απώλεια σήματος κτλ.


20. Barcode, SN. Απόλυτα σημαντικό είναι να είναι ορατά και να μην έχουν αλλοιώσεις.


21. Σύστημα προσγείωσης. Δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα. Αν υπάρχει αναδιπλούμενο σύστημα προσγείωσης ελέγξτε την ομαλή λειτουργία του.


22. Ιστορικό Συντήρησης. Αποδείξεις επισκευής ή αποδεικτικά αλλαγών. Οι επαγγελματίες χειριστές πρέπει να κρατούν πλήρες ιστορικό.


23. Τρέχουσα αξία αγοράς. Ελέγξτε την τρέχουσα τιμή αγοράς ως καινούργιου. Μπορεί να το βρείτε σε προσφορά και να αξίζει να δώσετε κάτι παραπάνω. Επίσης συγκρίνετε τις τιμές πώλησης με άλλους πωλητές.


Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε, αλλά 'κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν'.


Πηγή: www.makdrone.gr

118 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page